Långa fiskar vi även ute på samma ställe som uern vid fyren, från 79:an och ner på djupkanten brukar dom stå. Till detta fisket använder vi oss av ganska tunga sänken och pilkar, typ en rörpilk 500g och ett tackel agnat med hel makrill eller liknande agn.

Det finns färdigknutna tackel att köpa på campen eller så knyter man egna. Tänk på att detta är en tuff fisk. Vi hade ett båtlag som fiskade långa här ute tidigare år och den ena fick en långa på kg 24 kg samt en på 17 kg samtidigt. Detta var en kamp som hette duga och det blir mycket fisk i lådan snabbt så ta inte mer än nödvändigt. Vi har ett tackel och tyngre pilkar för detta fisket i vår shop på campen.

Roliga fakta

Det händer mycket spännande under en säsong i Helnessund. Visste du tex att den längsta hälleflundra som fångades 2018 mätte hela 213 cm och fångades utav Stipo Lipovac. Under 2018 fångades och återutsläpptes rekordmånga hälleflundror i Helnessund, många stora runt 2 m! Den tyngsta torsken under säsongen drog ner vågen till hela 28 kg, och det drogs otroligt mycket stor torsk mellan 15-20 kg

Vad händer mer under en säsong? Se nedan för mer roliga fakta:

brödlimpor serveras

kilo kaffe kokas

resor rullar bussen

tim/natt sover Ola

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så missar du inga nyheter ifrån oss!