Uer

Uer är en fisk som står på djupkanterna ner mot dom stora djupen. Allt från 100m och neråt, helst vid branta djupväggar står dom i stora klungor. Här använder vi tackel med flera agnade krokar, t.ex ett tackel som vi har och säljer på campen. Här behöver man även lite tyngre pilk/sänke för att komma ner snabbt i djupet. Vi använder en rörpilk på 500g.

Detta fiske är bra att bedriva på djupkanterna ute vid fyren Målöy/Skarholmen norr om campen. Kom ihåg att detta kräver en rulle med bra linkapacitet då det är fiske på djupt vatten. Kom även ihåg att uern har taggar med ett gift i sig. Skulle ni bli stuckna utav en uer så skär ut ögat från fisken och gör ett snitt i det och gnugga där fisken stuckit er. Vätskan i ögat har en neutraliserande effekt på giftet från taggarna.

(Vi har ett färdigknutet tackel för detta i vår shop på campen samt tyngre pilkar/lod för att komma ner på djupet).

Prisuppgift & bokning

Vill du boka en resa, kontakta oss på telefonnummer: 0708-99 32 39 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

För mer info och övriga frågor är du välkommen att maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vi samarbetar med