Uer är en fisk som står på djupkanterna ner mot dom stora djupen. Allt från 100m och neråt, helst vid branta djupväggar står dom i stora klungor. Här använder vi tackel med flera agnade krokar, t.ex ett tackel som vi har och säljer på campen. Här behöver man även lite tyngre pilk/sänke för att komma ner snabbt i djupet. Vi använder en rörpilk på 500g.

Detta fiske är bra att bedriva på djupkanterna ute vid fyren Målöy/Skarholmen norr om campen. Kom ihåg att detta kräver en rulle med bra linkapacitet då det är fiske på djupt vatten. Kom även ihåg att uern har taggar med ett gift i sig. Skulle ni bli stuckna utav en uer så skär ut ögat från fisken och gör ett snitt i det och gnugga där fisken stuckit er. Vätskan i ögat har en neutraliserande effekt på giftet från taggarna.

(Vi har ett färdigknutet tackel för detta i vår shop på campen samt tyngre pilkar/lod för att komma ner på djupet).

Roliga fakta

Det händer mycket spännande under en säsong i Helnessund. Visste du tex att den längsta hälleflundra som fångades 2018 mätte hela 213 cm och fångades utav Stipo Lipovac. Under 2018 fångades och återutsläpptes rekordmånga hälleflundror i Helnessund, många stora runt 2 m! Den tyngsta torsken under säsongen drog ner vågen till hela 28 kg, och det drogs otroligt mycket stor torsk mellan 15-20 kg

Vad händer mer under en säsong? Se nedan för mer roliga fakta:

brödlimpor serveras

kilo kaffe kokas

resor rullar bussen

tim/natt sover Ola

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så missar du inga nyheter ifrån oss!