Sportfiskarnas ungdomsläger

Ungdomsveckan 2017

Även kommande säsong, sommaren 2017, kommer vi tillsammans med sportfiskarna (www.sportfiskarna.se) att anordna ett läger för ungdomar. Detta kallar vi ”Havsfiskebussen”. Lägret äger rum veckan innan midsommar. Avfärd lördagen den 17:e Juni och hemfärd fredagen den 23:e juni, och bussen beräknas ankomma Brålanda lör 24:e juni runt kl 12:30.

*Resans pris är 5800:- per ungdom.

* Bensin till båten tillkommer. (Detta delar båtlaget på, ca 15-20 liter bensin om dagen)

*Minimum 20 Pers (Vid mindre antal bokningar kan resan ev ställas in, avstämning sker i slutet av Mars, ev inbetalningar återbetalas då.)

Lägret riktar sig till ungdomar mellan 12-19 år, och eftersom lägret anordnas tillsammans med sportfiskarna så är det ett krav att alla som åker med är medlemmar hos Sportfiskarna (www.sportfiskarna.se). Då gäller alla medlemsförmåner som ett medlemsskap i sportfiskarna tillhandahåller, såsom försäkringar mm.

Under veckan så har vi lägerledare på plats och varje båtlag kommer bestå utav 3 ungdomar och 1 ledare. Dessa kommer följas åt under hela veckan, så en god relation mellan ungdomar och ledare kommer växa succesivt. Ledarna kommer att lära ungdomarna allt vad det innebär att vara iväg på en fiskeresa. Allt från att knyta tafsar, de olika teknikerna för olika fiskarter, rensa och frysa sin fångst, tvätta/tanka båtar, ja allt vad det innebär att vara iväg på en fiskeresa!

Lägrets syfte är att ungdomarna skall få lära sig olika tekniker för att fånga de olika arter som simmar runt i vattnen uppe i Nord-Norge. Främst hälleflundra och torsk, men även arter såsom sej, kolja, lubb, långa, rödspätta mm. Det är även ett äventyr för ungdomarna att komma upp till oss och uppleva lägerstämningen med nya kompisar, fiska med allt vad det innebär, och att hjälpa varandra. Och inte minst vara iväg hemifrån familjen en vecka på läger.

Tidigare ungdomsläger

Lägret 2015 och 2016 genomfördes med mycket nöjda ungdomar. De fick uppleva regn och blåst men även helt vindstilla väder med gassande sol, otrolig natur med klara fina vatten och höga berg i bakrunden. Det skrattades otroligt mycket både i båtarna och på land. Många glädjetjut var det i båtarna då det slogs nya personbästa nästan varenda dag på fiskarter såsom torsk, hälleflundra lubb, sej mm.

Ni är varmt välkomna att kontakt oss för att få veta mer om ungdomsveckan, eller för att boka en plats. Antalet platser är begränsat för att vi på bästa sätt skall ta hand om de ungdomar som reser denna vecka.

Prisuppgift & bokning

Vill du boka en resa, kontakta oss på telefonnummer: 0708-99 32 39 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

För mer info och övriga frågor är du välkommen att maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vi samarbetar med