image-frame
image-frame
C&R Tävling

Vi har en stor Catch and release tävling varje år, denna tävling går ut på att största återutsläppta Hälleflundra under hela säsongen får ett fint pris. Tävlingen går till så att under ordnade former skall det tas ett kort på den säkrade hälleflundran med en s.k. kveitekrok utanför båten och med ett måttband som vi tillhandahåller, sen även ett kort på releasen.

Under säsongen 2017 mätte den längsta återutsläppta hälleflundran 202 cm, och den fångades utan Stipo Lipovac. Men eftersom han var personal under den veckan, så gick årets pris till Jesper Johansson. Jesper lyckades kroka och återutsläppa en enorm flundra på hela 196 cm! Med denna magnifika fisk vann Jesper en fri resa med Fiskebussen säsongen 2018.

Hot spots

Vi har ett stort sjökort uppsatt på väggen där vi visar vilka platser vi varit på och sedan finns det ett mindre vi sätter i stift där det har varit bra fångster dom senaste veckorna, röda stift representerar hälleflundra och vita stift representerar torsk.

Veckotävling

Varje vecka har vi en tävling där största fisk utav olika arter skrivs upp, och vid veckans slut innan avfärd med bussen så tar vi ett gruppfoto och priser delas ut till respektive storfiskare! Veckopriser för respektive art Torsk, Hälleflundra och Lubb delas ut.

Kveiteplanka

Nere på kajen så har vi även en ”Kveiteplanka” där vi sätter i häftstift i längden på hälleflundran, även här har vi olikfärgade häftstift, vita häftstift representerar upptagna hälleflundror och färgade representerar återutsatta. Vi rekommenderar att återutsätta så mycket hälleflundra som möjligt och naturligtvis dom stora! Helst ser vi att all hälleflundra över 25kg återutsätts MEN det är inget krav! Det är upp till fiskaren själv.

image-frame
image-frame

Roliga fakta

Det händer mycket spännande under en säsong i Helnessund. Visste du tex att den längsta hälleflundra som fångades 2018 mätte hela 213 cm och fångades utav Stipo Lipovac. Under 2018 fångades och återutsläpptes rekordmånga hälleflundror i Helnessund, många stora runt 2 m! Den tyngsta torsken under säsongen drog ner vågen till hela 28 kg, och det drogs otroligt mycket stor torsk mellan 15-20 kg

Vad händer mer under en säsong? Se nedan för mer roliga fakta:

brödlimpor serveras

kilo kaffe kokas

resor rullar bussen

tim/natt sover Ola

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så missar du inga nyheter ifrån oss!