Ungdomsveckan 2019

Även under sommaren 2019 kommer vi tillsammans med sportfiskarna (www.sportfiskarna.se) att anordna ett läger för ungdomar. Detta kallar vi ”Havsfiskebussen”. Lägret äger rum veckan innan midsommar. Avfärd lördagen den 15:e Juni och hemfärd fredagen den 21:e juni, och bussen beräknas ankomma Brålanda lör 22:e juni runt kl 12:30.

*Bensin till båten tillkommer. (Detta delar båtlaget på, ca 15-20 liter bensin om dagen)

*Minimum 20 Pers (Vid mindre antal bokningar kan resan ev ställas in, avstämning sker i slutet av Mars, ev inbetalningar återbetalas då.)

BOKA RESA 2020
Vill du åka med?

Lägret riktar sig till ungdomar mellan 12-19 år, och eftersom lägret anordnas tillsammans med sportfiskarna så är det ett krav att alla som åker med är medlemmar hos Sportfiskarna (www.sportfiskarna.se). Då gäller alla medlemsförmåner som ett medlemsskap i sportfiskarna tillhandahåller, såsom försäkringar mm.

Lägerledare

Under veckan så har vi lägerledare på plats och varje båtlag kommer bestå utav 3 ungdomar och 1 ledare. Dessa kommer följas åt under hela veckan, så en god relation mellan ungdomar och ledare kommer växa succesivt. Ledarna kommer att lära ungdomarna allt vad det innebär att vara iväg på en fiskeresa. Allt från att knyta tafsar, de olika teknikerna för olika fiskarter, rensa och frysa sin fångst, tvätta/tanka båtar, ja allt vad det innebär att vara iväg på en fiskeresa!

Ett spännande äventyr

Lägrets syfte är att ungdomarna skall få lära sig olika tekniker för att fånga de olika arter som simmar runt i vattnen uppe i Nord-Norge. Främst hälleflundra och torsk, men även arter såsom sej, kolja, lubb, långa, rödspätta mm. Det är även ett äventyr för ungdomarna att komma upp till oss och uppleva lägerstämningen med nya kompisar, fiska med allt vad det innebär, och att hjälpa varandra. Och inte minst vara iväg hemifrån familjen en vecka på läger.

Tidigare ungdomsläger

De tidigare lägren (2015-2018) har genomförts med mycket nöjda ungdomar. De fick uppleva regn och blåst men även helt vindstilla väder med gassande sol, otrolig natur med klara fina vatten och höga berg i bakrunden.

Det skrattades otroligt mycket både i båtarna och på land. Många glädjetjut var det i båtarna då det slogs nya personbästa nästan varenda dag på fiskarter såsom torsk, hälleflundra lubb, sej mm.


Roliga fakta

Det händer mycket spännande under en säsong i Helnessund. Visste du tex att den längsta hälleflundra som fångades 2018 mätte hela 213 cm och fångades utav Stipo Lipovac. Under 2018 fångades och återutsläpptes rekordmånga hälleflundror i Helnessund, många stora runt 2 m! Den tyngsta torsken under säsongen drog ner vågen till hela 28 kg, och det drogs otroligt mycket stor torsk mellan 15-20 kg

Vad händer mer under en säsong? Se nedan för mer roliga fakta:

brödlimpor serveras

kilo kaffe kokas

resor rullar bussen

tim/natt sover Ola

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så missar du inga nyheter ifrån oss!